Kolínští v srpnu 2018

01.09.2018 13:50

Jen ve zkratce, aby nebylo zapomenuto: 

Samozřejmě jsme byli na utkáních Slavia - Karviná 4:0, s Opavou 3:1, Jabloncem 0:2. 

- - - - -

V neděli 5. srpna jsme se za Kolín spolu s Tadeášem Janáčkem účastnili slávistického výstupu na Sněžku. Akci pořádali Slavia Fans Krkonoše. V těch celorepublikových vedrech to bylo moc fajn. V devět ráno s částečnou pomocí lanovky na Sněžce. Tam 11 stupňů. Mraky se pak rozestoupily, posilnili jsme se, udělali fotky. S hlavní skupinou jsme zamířili na Pomezní boudy. Zvědavci počkali na prohlídku pivovaru Trautenberk. Já s Tadeášem sjel autobusem do Pece, dali jsme si dobrý oběd, vyzkoušeli bobovou dráhu a zmizeli ke Kolínu. Stejně jako loni pohodová skvělá akce pro každého. 

Oficiální zápis od Marka - zde - 

- - - - - 

V úterý 7. srpna jsme pak vyrazili společně minibusem na 3. předkolo Ligy mistrů s Dynamem Kyjev. Slávisti z Kutné Hory, my z Kolína.... Byla to velká jízda 22 slávistů. Vyprodaný stadion, skvělý výkon našich, nádherné fandění. Jen výsledek 1:1 budil obavy z odvety. V 83. Verbič skóroval při dvou míčích na hřišti, za nás Hušbauer srovnal z penalty v nastaveném čase. Samotný výjezd ale skvělý. 

- - - - - 

V sobotu 25. srpna jsem se za OP Kolín účastnil Vikingáckého opékání. Posedmé přátelské setkání slávistů, kde masíčko je jen zástěrkou a potěchou pro žaludek. Michal Dobiáš s Ivou, Eva Maiková, Jirka Kropáček, Stáňa Kyselá, manželé Dlouzí, rodina Drašnarova, Vladimír Zápotocký se svou paní, domácí Vikingové s Rudou včele - to byla nádherná parta. Odbočkově Příbram, Brandýs n/O, Kolín, Libiš, Bělá p/B, Č. Lípa.  Probrali jsme fotbal, Slavii. Historii, současnost. Pomyslnou třešničkou pro ně byl pohár Mol cup.  

 

 

Večer se konalo posezení s pohárem Mol cup ve Slaviamanově jezevcovně. Detaily k akci nebudou uveřejněny. Kdo mohl a měl zájem dorazil, vyfotil, potěžkal. Potěšující byla při tom výhra v Teplicích 3:0. 

- - - - - - -

Poslední srpnový den byla rozlosována Evropská liga UEFA

Autobusový výjezd na Slavia - Plzeň se pro malý zájem neuskutečnil.... Tedy auta a vlak. Ale proč ne ;-)

 - mj -